Pörbölyi Nyugdíjas Klub
             

A Pörbölyi Nyugdíjas Klub 1995. januárjában alakult meg 46 taggal.

Az Önkormányzat támogatásával sikerült a Klubot létrehozni Wachtler Richárdné vezetésével. A Klub nem bejegyzett szervezet, mivel a személyi feltételek nem adottak.  A tagság létszáma sajnos évről-évre kevesebb, az alapító tagok elhalálozása, valamint betegség és mozgáskorlátozottság miatt. A friss  nyugdíjasok pedig nem érzik a közösség szükségét. Jelenleg már csak 27 tagja van a Klubnak. Klubfoglalkozást kéthetente hétfői napon tartunk, délután 2 órától a Faluházban. Fenntartónk a Pörbölyi Önkormányzat.

Tagjai vagyunk a Szekszárdon működő Tolna megyei Nyugdíjas Szervezetek Érdekszövetségének. Baráti kapcsolatot alakítottunk ki a Bátaszéki, Bonyhádi, Várdombi, valamint a Decsi nyugdíjas klubokkal. Évente egyszer látjuk vendégül egymást vacsorával és bállal egybekötve.  Nyáron melegvizes fürdőbe szervezünk kirándulásokat. Télen megünnepeljük a Mikulás napot, mindenki kap egy kis ajándékot virgáccsal. A Karácsonyt is közösen ünnepeljük gyertyafénnyel, karácsonyi énekeket hallgatva.

2005. novemberében műsorral, vacsorával és bulival ünnepeltük meg a baráti klubok képviselőivel együtt a Nyugdíjas Klub fennállásának 10.éves évfordulóját. Részt vettünk a Sárközi falvak Nyugdíjas Klubjainak vetélkedőin, melynek helyszíne legutoljára Pörbölyön volt 2008. november 08.-án. /képek a  Fotóalbumban/. November 29.-én a Bátaszéki Napsugár Nyugdíjas Egyesületet látjuk
vendégül.

          
Az oldalt készítette és frissíti: Takaró János: takaro@takaro.hu